Kort bakgrund till den nya data vi samlat

I grund och botten älskar vi bandy och vill försöka förstå den bättre. Statistik om spelares och lags prestationer lider idag av att vara ytterst begränsad. Trots att rådatan i vissa fall finns där. I livet kan man välja mellan att snacka eller att göra. 91 repriser senare är 1280 datapunkter avbockade. 91 kvar. Vi hoppas att det kommer kännas som lika mycket julafton för er som det känns för oss att bläddra runt, försöka se samband och låta sig bli överraskad. I korthet är vad vi gjort följande:

  1. Vi har gått igenom samtliga spelmål, utvisningssituationer och straffar hittills i Elitserien.
  2. Vi har registrerat andra- och tredje-assist.
  3. Vi har registrerat skottassister, dvs vem som tog skottet innan returen det blev mål på.
  4. Vi har klassat om en hel del mål från spelmål till hörnmål och frislagsmål. 
  5. Vi har klassat om en hel del assister till skottassister.
  6. Vi har rättat en hel del felaktiga namn på målskyttar och framspelare.
  7. Vi har registrerat vem som skapar utvisningar.
  8. Vi har registrerat vem som skapar straffar.
  9. Vi har räknat ut hur många spelmål varje spelare varit inblandad i genom mål, assist, skottassist, andra-assist eller tredje-assist.
Tack till alla som hjälpt till. Tack till ledare, spelare, supportrar och missbrukare som hjälpt oss att tyda svårtydda situationer. Men det allra största tacket går till @FilipFrid3, @bandykort och Bandystats (tjata hit dom!), som kavlade upp ärmarna. Skicka dom en följ, ett tack eller swisha dom en grogg.

För en utförligare beskrivning av principerna vi följt för respektive situation, se inlägget Våra principer för datainsamlingen. 

Glad uppesittarkväll!

Det seriösa Ultras Termos


 
Konst | |
Upp