Varför Vetlanda ser ut att åka i tre raka

Hej BANDYLOVERS,

Senast gick vi igenom det här med Edsbyns fantastiska förmåga att försvara en ledning. Det är dags att ta en titt på det här med undertabeller, deltabeller, specialtabeller – vad man nu vill kalla det.

Vanligtvis studerar man endast den totala, hemma- och bortatabellen. Låt oss istället kika på en annan typ av tabell. Låt oss börja med att titta på interntabellen för Topp 9-lagen fram till idag:

Matcher, poäng, målskillnad, hemmamatcher, hemmapoäng osv...
 
Alla som inte ännu är stupfulla (vi tänker på dig Doktorn), noterar såklart att tabellen haltar ordentligt. Men den som tänker efter lite ser även en annan sak. Jämför Edsbyn och Vetlanda, som ligger stabilt där med 6 respektive 5 poäng. Samtliga Vetlandas poäng är tagna mot Broberg, Vänersborg och Bollnäs. Medan Edsbyn besegrat SAIK, Hammarby och Vetlanda. 6 mot 5 är inte en smart jämförelse.

Låt oss därför smalna av oss till enbart Tabellen för poäng tagna mot Topp 5-lagen:
Med Topp 5 avser vi Villa, SAIK, VSK, Bajen och Edsbyn. Nu börjar det se lite bekantare ut. Och visst är det så att även denna tabell haltar ordentligt, men vi ser tendensen att Vetlanda ligger i botten, medan Edsbyn är där uppe. 

Som avslutning kikar vi på motsvarande tabell för fjolåret. Försök minnas vilka lag som utmanade om en semifinalplats. Tabell över poäng tagna mot Topp 5-lagen säsongen 17/18:
 Minnestips för kvartsfinalerna: Broberg gick inte dit, VBG och BGIF presterade sådär, Vetlanda och VSK var nära.

Om vi kan lära oss något av fjolårets säsong, är det att det är vinster mot topplagen som gills när det väl vankas slutspel. Just nu ser det klent ut för Vetlanda, men säsongen har ju knappt börjat. Vi kommer få anledning att uppdatera årets Poäng-mot-Topp-5-lag-tabell.

Men glöm inte att det även krävs ett rejält ekonomiskt underskott för att få vinna guld!

//Termosultra #5
Konst | |
Upp