Hur vet man att Edsbyn kommer vinna?

Edsbyn till 2.87 hemma mot SAIK ikväll kändes som ett givet spel. Men nervöst var det, ända fram till Määttä satte 2-0 i slutet av första halvlek.

Men varför släppte allt vid just 2-0?

Kollar man på Edsbyns fjolårssäsong så finns ett visst mönster. På de 35 matcher man spelade, så hade man en två-målsledning (innan minut 75*) i 21 av dessa matcher. Vet ni hur många gånger de lät motståndarna kvittera därifrån?

Två gånger**.

På 21 försök.

Vill man översätta det till procent så vinner Edsbyn åtminstone 90% av matcherna där man leder med två bollar (innan matchminut 75). Kvällens match understryker denna lag.

Att försvara ledningar är Edsbyns stora styrka.

//Termosultra #5

*I sex matcher ordnade man sin två-målsledning efter minut 75, varför de inte räknats in ovan. Men bara så att ni inte lämnas nyfikna: de tappade ingen av dessa ledningar heller.

**Ena gången var SAIK hemma, vilket man till slut vann. Andra gången var Sirius hemma, vilket slutade med kryss.